Intresseanmälan ALF-finansierade strategiska satsningar


ALF-kommittén inbjuder verksamhetschefer vid akademisk-/universitetssjukvårdsenhet tillsammans med prefekter vid medicinska fakulteten Umeå universitet, att inlämna inspel/ intresseanmälan inför det årliga ALF-budgetarbetet.

En ALF-finansierad strategisk satsning ska kunna nyttjas av en bred användargrupp med en tydlig nytta för klinisk forskning.

Direktiv för ALF-finansierade strategiska satsningar

Inspel/intresseanmälan kan inlämnas årligen, men under en specifik period för att kunna beredas och tas med i budgetprocessen inför kommande år. En ALF-finansierad strategisk satsning kan pågå under maximalt 5 år. Om behov av fortsatt stöd kvarstår efter 5 år, kan en ny intresseanmälan inlämnas för prövning om satsningen kan övergå till att bli en ALF-finansierad central infrastruktur.

Hur inlämnas inspel/intresseanmälan?

Intresseanmälan skickas via mejl till foukansli@regionvasterbotten.se under fastställd period. Se flik för aktuella utlysningar.

Skrivelsen ska bestå av:

✓ Max 2–3 sidor som beskriver den föreslagna ALF-finansierade strategiska satsningen inklusive en beskrivning av dess strategiska betydelse för klinisk forskning i Norra sjukvårdsregionen
✓ Uppskattad kostnad
✓ Eventuellt andra finansieringskällor
✓ Vilken nytta den strategiska satsningen kommer att ha
✓ För vilka forskare/forskargrupper/forskningsområden satsningen kommer att ha betydelse

Bedömning

Ansökningarnas kvalitet bedöms enligt skalan 1–3:
3 = bra nivå
2 = måttlig nivå
1 = låg nivå

Hantering av inspel/intresseanmälningar

• När perioden för att inlämna intresseanmälan är slut, lämnas information om tidsplanen för beredning av inkomna intresseanmälningar.
• FoU-rådet bereder intresseanmälan och gör en första bedömning huruvida den föreslagna ALF-finansierade strategiska satsningen är möjlig att genomföra och om den är prioriterad.
• Ställningstagandet behandlas därefter av ALF-kommittén.
• Om positivt besked, ska en fullständig och mer omfattande ansökan inlämnas (se del 2 nedan). ALF-kommittén lämnar då en ny tidsplan.

Observera att det inte finns några garantier, att någon eller några ALF-strategiska satsningar tilldelas någon finansiering. De ansökningar som eventuellt går vidare för diskussioner i budgetprocessen, ska prioriteras mot alla andra ALF-satsningar.

Sidan uppdaterades: 2024-05-30