Fortsatt meritering


Inom ALF Norra sjukvårdsregionen finns olika former av stöd för fortsatt meritering inom forskning och egen pedagogisk utveckling.

ALF-ersättning för inkomstbortfall från kliniskt arbete inom Norra sjukvårdsregionen under internationell sabbatical

ALF-kommittén kan bevilja ersättning för bortfallet av det kliniska arvodet under sabbaticalvistelse till lärare med förenad anställning vid Medicinska fakulteten, UMU. Detta under förutsättning att denne har rekommenderats tilldelning av Medicinska fakultetens medel för sabbatical-vistelse.

Ansökan skickas till ALF-kommittén (FouKansli@regionvasterbotten.se) efter det att forskningsstrategiska nämnden har beviljat den sökande en forsknings-/pedagogisk resurs för att genomföra en sabbatical-vistelse. Om ansökan beviljas ersätter ALF-kommittén därmed berörd kliniks kostnad för lärarens förenade anställning och kliniken kan därigenom anställa en ersättare för den tid då den sökande är frånvarande.

Läs mer om utlysningen av forskningsresurs för möjliggörande av sabbatical-vistelse för forskning och pedagogisk sabbatical på Umeå Universitets hemsida: Utlysningar Medicinsk fakultet

Periodiserad internationell post doc för kliniskt verksamma

ALF-kommittén vill underlätta för kliniska forskare i början av sin forskningskarriär genom att avsätta ALF-medel för lön och vissa omkostnader under en periodiserad internationell post doc.

Läs mer om utlysningen: Periodiserad internationell post doc för kliniskt verksamma

Vägen till docentur

ALF-kommittén, genom Forsknings- och utbildningsrådet, har utvecklat en vägledande handlingsplan för docenturmeritering. Handlingsplanen riktar sig främst till verksamhetschefer och FoU-ansvariga vid akademiska- och universitetssjukvårdsenheter inom Norra sjukvårdsregionen ock kan utgöra ett stöd i arbetet för att öka docenturmeriteringen bland kliniskt verksam personal.

Se handlingsplanen i sin helhet: Handlingsplan för docenturmeritering

Sidan uppdaterades: 2024-09-12